Čtvrtek, Leden 14, 2021

Kvóty na imigranty je volání po koncentračních táborech

Martin Prokš: martin (tečka) proks (zavináč) proks-martin (tečka) cz
Poslední úprava 10.9.2015
Původně publikováno na https://martin-proks.blogspot.com dne 10.9.2015.

Dnes evropský parlament odhlasoval trvalý program pro přerozdělování migrantů mezi jednotlivými členskými zeměmi EU. V konečném důsledku to bude znamenat nutnost zřízení národních koncentračních táborů a transportů do nich. A to bude teprve začátek!

Evropou se valí migrační vlna a drtivá většina migrantů směřuje do Německa, teprve v další řadě do Norska, Švédska a Velké Británie. Za vděk možná ještě někteří z nich vezmou Francií, Belgií a Rakouskem. Alespoň tak to vypadá dle záběrů v TV a youtube, kde migranti, když je něco na cestě zdrží, masově skandují GERMANY! GERMANY! GERMANY! a nic jiného než cesta dál je nezajímá. Dobře to také ilustruje situace z ČR, kdy od cca poloviny června do 1. září bylo zadrženo asi 2.500 migrantů. Všichni byly dotázáni, zda chtějí požádat o azyl nebo ochranu v ČR, a ze všech z nich o to požádalo pouze 60 lidí. Pouze 60 lidí projevilo zájem přijmout azyl v bezpečné zemi která není jejich zamýšlenou cílovou! Zbytek, drtivá většina, však trvá na další cestě do Německa i za cenu, že skončí zavřeni v utečeneckém táboře, než proběhnou úřední úkony a rozhodnutí co s nimi dál.

Je pochopitelné, že Německo nemůže zvládat tu ohromnou vlnu. V létě se odhadovalo, že do Německa dorazí letos asi 800.000 migrantů. Vlna se teď na podzim ale jeví masivnější, takže asi neudělám chybu když ten odhad zvýším na 1.000.000 lidí za rok 2015. Takže hlavně Německo spolu s Itálií a Řeckem (kde jsou zadržovány další stovky tisíc migrantů) volají po přerozdělování migrantů. Ale uvědomují si co to bude znament?

V první řadě ti lidé nechtějí do ČR (ani jinam), nechtějí zde žít a pracovat. Chtějí do Německa a pokud už v něm jsou, nebudou chtít odejít. Sem je bude potřeba dovézt. Transportovat. Tisíce lidí hlídanými transporty aby z nich neutekli. Že to něco připomíná? Mnoha lidem to dochází, ale politikům z evropské komise a evropského parlamentu to asi nějak nedochází.

V druhé řadě je otázka co s nimi až sem dorazí. Oni tu nebudou chtít být, takže když je necháme volně se pohybovat, tak dříve nebo později znovu dorazí do Německa. Pokud bude EU tlačit aby zde zůstali, je prakticky jediná možnost - hlídaný objekt ze kterého nemohou odejít. A vzhledem k jejich počtu a počtu nutných hlídačů se to nedá zvládnout jinak než několika málo koncentračními tábory - na větší počet menších zařízení prostě nebudeme mít personál a prostředky. Sedmdesát let po konci druhé světové války začneme znovu budovat koncentrační tábory. Teda my jsme je již vybudovali, byť prozatím v menším - utečenecké zadržovací tábory pro migranty.

Mezinárodní smlouvy a EU nařízení jsou nadřazené našim národním zákonům. Včetně imigrační politiky. K tomu jsme se zavázali Lisabonskou smlouvou (sakra von ten Klaus měl zase pravdu když to nechtěl a nechtěl podepsat a tímto to zdůvodňoval, úplný Nostradamus). Druhá varianta je vystoupit z EU, ale to je jen teorie, to nelze stihnout. Vystoupit z EU by byla (nebo bude?) záležitost na měsíce až roky se k tomu rozhoupat a pak realizovat. Zatímco tato lidská záplava se kterou se musíme poprat tu je teď v rámci dnů a týdnů.

Zní to strašně, ale je potřeba začít nad tím seriózně uvažovat. Nad koncentračními tábory a transporty do nich z Německa a Itálie. Evropská komise v čele s jejím předsedou jménem Jean-Claude Juncker (a také komisařskou pro spravedlnost Věrou Jourovou) to tak evidentně chtějí. O dalších problémech, co s těmi kterým bude azyl zamítnut (těžko lze předpokládat, že azyl nebo jinou ochranu dostanou všichni), kam je vracet, která země je přijme, jak jim zabránit aby nezahodili doklady a nezkusili to znovu s novou historkou bez ověřitelné identity, o tom ani nemluvě…

Pokud Evropská komise bude na těch kvótách trvat a bude je chtít mít účinné, nic jiného nezbyde!

Přidat komentář

Pro přidání komentáře vyplňte formulář níže