Čtvrtek, Leden 14, 2021

Chce snad Evropská komise rozpoutat válku?

Martin Prokš: martin (tečka) proks (zavináč) proks-martin (tečka) cz
Dnes kdy píšu tento blog je 2.12.2015.
Původně publikováno na https://martin-proks.blogspot.com dne 2.12.2015.

Narazil jsem na zprávu, že evropská komise zvažuje vyloučit Řecko ze schengenu. Proti tomu v principu nic nemám, celý schengen stojí na tom, že členské státy si mezi sebou věří a není potřeba plošně kontrolovat překračování hranic uvnitř. Vnější hranice jsou samozřejmě něco jiného, ty je potřeba chránit. Státy na vnější hranici dostávají každý rok příspěvek k ochraně hranic. No a když svůj závazek ochrany neplní, jako Řecko nyní, tak asi není jiné cesty než je ze schengenu vyloučit. Respektive pokusit se je pohrůžkou vyloučení ze schengenu přinutit, aby své závazky začali plnit.

Nicméně je zde několik velikých ale:

Jednak ten neuvěřitelný myšlenkový veletoč, kdy ještě nedávno všichni razili všem uprchlíkům je třeba pomoci a právě Evropská komise v čele s panem Junkerem toto hlásali a ochranu hranic a ploty zásadně odmítali. Co že po cca roce ze dne na den tak zásadně změnili názor?

Ale hlavně, a proč píšu tento blog, mě tam šokovala pasáž: Evropská komise tento měsíc navrhne vznik společných pohraničních jednotek, které by se ujaly kontroly vnější hranice EU, a to i případně proti vůli hraničních států, v tomto případě Řecka. Neboli poslání ozbrojených sil na území nebo hranice státu který s tím nesouhlasí.Vstup ozbrojených sil na území cizího státu proti jeho vůli se rovná vyhlášení války, jednoznačně válečný čin! Chce snad Evropská komise začít ozbrojený konflikt s Řeckem? Případně s kýmkoli dalším? Jestli tohle evropské komisi projde a nedej bože evropský parlament to posvětí, pak to znamená jen dva možné scénáře:

  1. postižené členské státy při představě rozpoutání války srazí paty a strpí to, což znamená že ztratí i poslední zdání samostatnosti a nezávislosti,
  2. nebo se postaví proti, povolají armádu aby reagovala na vstup cizích ozbrojených sil na své území

Takže nezbývá než se zeptat: chce evropská komise rozpoutat válku v Evropě?

http://www.ceskenovi … eho-prostoru/1288036

Přidat komentář

Pro přidání komentáře vyplňte formulář níže