Sobota, Únor 26, 2022

Odpor proti cenzuře

Martin Prokš: martin (tečka) proks (zavináč) proks-martin (tečka) cz
Publikováno 26. února 2022.

Martin Niemöller:
Když přišli nacisté pro komunisty, mlčel jsem – nebyl jsem přece komunista.
Když zavírali sociální demokraty, mlčel jsem – nebyl jsem přece sociální demokrat.
Když přišli pro odboráře, mlčel jsem – nebyl jsem přece odborář.
Když přišli pro mě, nebyl už nikdo, kdo by se mohl ozvat.

Citát z otvírače stránky se vztahuje k nacismu, ostatně Martin Niemöller byl velmi velmi zajímavou osobou, doporučuji si o něm něco najít. Ale ten citál má mnohem širší záběr, protože takto se společnost přetváří ze svobodné k totalitní.

Dne 25.2.2022 nechala vláda České Republiky zablokovat několik internetových serverů s odůvodněním, že šíří pro-ruskou propagandu, lži a polopravdy (módně se říká dezinformace). Pro kontext pro budoucnost, dne 24.2.2022 napadla vojska Ruské Federace Ukrajinu a probíhá na Ukrajině válka. Česká republika jednoznačně podporuje Ukrajinu.
https://www.parlamen … rmace-jsou-tu-694153
https://www.idnes.cz … 2_170521_domaci_ised

Nicméně dovolávám se ústavy České Republiky jakožto nejvyššího zákona této republiky. Konkrétně se dovolávám Listiny základních práv a svobod, Oddíl druhý, článek 17, odstavec 3), který zní cituji: (3) Cenzura je nepřípustná.

Dnes vláda zcenzuruje (zakáže) servery a informace, které označuje za nepřátelskou propagandu. Neříkám že ty servery čtu nebo s informacemi tam souhlasím, ale prostě se musím postavit za ně. Protože kdo bude následovat dál? Další na řadě jsou pedofilové a porno, pak rasisté všeho druhu. Jasně ani do jednoho nespadám. Teda jen do té doby, než někdo velmi pružně něco přiohne, pootočí, poposune, nebo o mě prostě něco prohlásí a vypálí mi cejch, že se o mě slušný člověk přece ani neotře. Není to plané strašení, i moderní Česká Republika má pár politických kauz, vězňů a společensky vyloučených jedinců. Viz třeba kauzy kterými se zabývá pan Pecina. https://paragraphos.pecina.cz/

Prostě svobodu slova buďto máme, nebo není. Je na občanech samotných ať si sami vyberou co budou číst. Je jasná vyzitka práce a komunikace vlády současné i těch minulých, že jim prostě jako lidé nevěříme a čteme i ty tak zvané alternativní servery a prosíváme z nich zrnka nepohodlných pravd!

Takže tímto Vás žádám, ZRUŠTE CENZURU!

Doplnění 28.2.2022 dopoledne.

Mě snad šálí zrak, vracíme se do padeátých let 20. století. Tento .. jak to říci slušně - jedinec .. to je úplný Urválek v rukavičkách. To je snad jeho reinkarnace.

https://www.parlamen … stum-za-slova-694274

Tak to abych se definitivně začal bát za to, že píšu veřejný blog a zveřejňuji své (i politické) názory.

Přidat komentář

Pro přidání komentáře vyplňte formulář níže